KAJ JE BOROTALCO

whats-borotalco-1.pngBorotalco je tradicija

Daljnega leta 1878 je v Firencah, v lekarni na ulici Tornabuoni, Sir Henry Roberts, kemik in farmacevt, razvil Borotalco, ki je rezultat obdelave najfinejšega prahu naravnega smukca. Od takrat je »najboljši puder za nego kože« postal nenadomestljiv pri vsakodnevni negi dojenčkove kože in kože odraslih, navzoč v italijanskih domovih in je postal sinonim za celotno kategorijo pudrov za telo: »Če ni Roberts, ni Borotalco«.

 

microtalco-girl.png

 

Borotalco je značilen vonj

Prav tako kot je kolonjska vodica vezana na Nemčijo in marsejsko milo na Francijo, tako je vonj Borotalca postal nezamenljiv simbol Italije. Vonj Borotalca je vonj »po dobrem« in čistem. Vonj Borotalca je tako priljubljen tudi, ker poudarja naraven vonj kože, brez da ga prekrije. Poleg tega ga mnogi povezujejo z otroštvom, saj značilen vonj prikliče prijetne občutke in spomine ter podarja občutek dobrega počutja in sprostitve.

whats-borotalco-3.png

 

Borotalco je naravnost in kakovost

Borotalco je varen in naraven proizvod, ki izhaja iz procesov ekstrakcije, selekcije, sušenja, drobljenja in dekontaminacije smukca iz doline Val Chisone, izjemno čistega in vsestranskega minerala, ki se ga na veliko uporablja v kozmetiki in farmaciji.

Zaradi tega se lahko Borotalco pohvali  s sledečimi lastnostmi:

  • Vpojnost

    Borotalco podarja prijeten občutek suhosti in dobrega počutja. Uporaba Borotalca po kopeli in ob vsaki menjavi plenice pomaga obdržati dalj časa suho kožo, saj zadržuje vlago, ki se nabira predvsem v kožnih gubah in pod pazduho. Borotalco pusti koži, da diha, saj ne zapira por, niti na dojenčkovi koži.

  • Pomirjajoč občutek

    Vsakodnevna uporaba Borotalco pomaga ščititi kožo pred pordelostjo in vnetji, ki jih povzročata trenje med kožnimi gubami ali dolgotrajna izpostavljenost kože mokri plenici. Borotalco namreč na koži naredi zaščitno plast pred trenjem in zahvaljujoč svoji posebni strukturi, ta plast lajša in preprečuje srbenje in pekoč občutek, značilen predvsem za dojenčke.

  • Občutek sveže in žametne kože

    Tudi kadar je zaradi vremena prevroče, puder Borotalco na koži vpije vlažnost, da takojšen občutek svežine in pusti kožo suho, mehko, žametno in nežno odišavljeno.